سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آشنایی با راههای کنترل کودکان بیشفعال

این بیماری در پسران شایعتر از دختران است که هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است. ویژگی‌های اولیه بیش فعالی از سال‌های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می‌شود.

کودکانی که به دلیل بیش فعالی و شطینت زیاد والدین خود را کلافه و خسته می‌کنند و باعث می‌شوند پدر و مادر نارحت شوند با کنترل و رفتار صحیح اطرفیان قابل کنترل و تربیت می‌باشند در این مقاله شما را با روش‌های کنترل کودک بیش فعال آشنا می‌شوید.

امروزه خیلی از مادران از کودکان خود شاکی هستند و گمان می کنند که کودک آنها بیش فعال است. اول از همه باید با علائم کودک بیش فعال آشنا شوید و ببینید آیا کودک شما نیز این علائم را دارد یا نه؟


تعریف بیش فعالی:

بیش فعالی که به اختصار ADHD خوانده می شود نوعی اختلال شایع است که حدود هشت تا 10 درصد کودکان را مبتلا می کند.برای دانستن تفاوت بین بیش فعالی و اوتیسم مقاله (اوتیسم | علائم بیماری اوتیسم در کودکان) را بخوانید. این بیماری در پسران شایعتر از دختران است که هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است. ویژگی های اولیه بیش فعالی از سال های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می شود.


انواع کودکان بیش فعال:

بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی است که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می شود. این اختلال سه نوع است؛


اختلال اول: در گونه اول که کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد.


اختلال دوم: در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک است و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده مشاهده می شود.


اختلال سوم: معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اکثرا پرتحرک هستند و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند؛ کم خواب، کم غذا هستند و زیاد گریه می کنند.


قطع پی‌درپی گفت‌وگو و مکالمه بزرگ‌ترها


پاسخ دادن به سؤال، پیش از آنکه جمله‌ی سؤال‌کننده به پایان برسد.


بی‌صبری و بی‌تحملی شدید طوری که هر آنچه طلب کرد، باید در همان لحظه آن را دریافت کند.


پرحرفی‌


مدام در حال حرکت و جنب‌وجوش بودن


بی‌صبری و نداشتن تحمل برای ایستادن در صف و رعایت نوبت


عصبی و حساس بودن و مرتب پایین و بالا پریدن


هل دادن بقیه‌ی کودکان


برهم زدن بازی بقیه‌


انجام تکلیف‌های مدرسه بدون توجه و دقت


«قاپیدن» وسایل و اسباب‌بازیهای کودکان دیگر


نداشتن مهارتهای لازم در برقراری ارتباط‌های اجتماعی با دیگران


گم‌کردن وسایل شخصی


از این شاخه به آن شاخه پریدن


تشخیص بیش فعالی